Figues Fregits

Ingredients:

  • 12 figues.
  • 4 cullerades de mel
  • 3/4 de litre de vi moscatell
  • 2 cullerades de sucre
  • Per fer la pasta
  • 150 g de farina
  • 2 ous.
  • 2 cullerades d’oli
  • 2 cullerades de rom
  • 1 dl de llet
  • 1/2 dl d’aigua
  • 1 cullerada sucre glacé
  • Sal
  • Canela
  • Oli

Preparació:
Per fer la pasta:

  1. Col·loquem la farina en un bol, al centre posem un ou, un rovell, sal, oli, canyella i sucre de llustre, treballem fins aquest tot ben barrejat, afegim a poc a poc el rom, la llet i l’aigua necessària fins que obtinguem una massa espessa.
  2. Deixem reposar una hora en lloc fresc, afegim la clara d’ou a punt de neu, vam obrir les figues en creu, els passem per la pasta i fregim en abundant oli calent, els escorrem sobre paper absorbent.
  3. En un pot posem el moscatell amb la mel i el sucre, el coem fins que obtinguem una mena de xarop espès. Servim les figues calentes ruixats amb el xarop.