Figues Fregits
Ingredients:
- 12 figues.
- 4 cullerades de mel
- 3/4 de litre de vi moscatell
- 2 cullerades de sucre
- Per fer la pasta
- 150 g de farina
- 2 ous.
- 2 cullerades d’oli
- 2 cullerades de rom
- 1 dl de llet
- 1/2 dl d’aigua
- 1 cullerada sucre glacé
- Sal
- Canela
- Oli
Preparació:
Per fer la pasta:
- Col·loquem la farina en un bol, al centre posem un ou, un rovell, sal, oli, canyella i sucre de llustre, treballem fins aquest tot ben barrejat, afegim a poc a poc el rom, la llet i l’aigua necessària fins que obtinguem una massa espessa.
- Deixem reposar una hora en lloc fresc, afegim la clara d’ou a punt de neu, vam obrir les figues en creu, els passem per la pasta i fregim en abundant oli calent, els escorrem sobre paper absorbent.
- En un pot posem el moscatell amb la mel i el sucre, el coem fins que obtinguem una mena de xarop espès. Servim les figues calentes ruixats amb el xarop.